Как да обсъждаме сексуални проблеми с партньора си

picresized_1237966238_pic09Сексуалните проблеми се срещат по-често, отколкото повечето хора предполагат. Въпреки това, тези въпроси са деликатна тема за обсъждане не само със специалист, но и с най-близкият човек.

Много често съществува страх, че партньорът няма да може да понесе този разговор или няма да се намери разрешение. Важно е да знаем как да обсъждаме подобен проблем с партньора си.

•    Отделете си време да поговорите на спокойствие. Нека никой и нищо не ви прекъсва. Нека това не е когато и двамата сте изморени от работа или ви се спи. Не го обсъждайте и докато водите спор или в ситуация, в която сте раздразнени и напрегнати.

•    Споделете как се чувствате по отношение на сексуалния проблем, но не се обвинявайте взаимно.

•    Много сексуални проблеми имат физиологична причина. Ето защо е изключително важно да се потърси специалист, за да се изключат различни медицински причини.

•    Разсъдъкът и емоциите играят огромна роля в секса. Ако причината за сексуалните проблеми не е физическа, възможно е да стажа дума за преживяна травма или цялостно отношение към секса.

•    Обсъдете възможността да се срещнете не просто с лекар, а със специалист, който да е добре запознат със сексуалните нарушения и възможностите за адекватно лечение.

(По материали на E-How)


Вашият коментар

You must be logged in to post a comment.