Преждевременната еякулация – има ли решение

man_250Преждевременната еякулация е много често срещан сексуален проблем, особено при млади мъже. Касае се за състояние, при което мъжът еякулира по-рано, отколкото той или неговата партньорка биха желали.

Повечето мъже имат преждевременна еякулация поне веднъж в живота си. Данни за САЩ сочат, че диагностицираните мъже са между 25 и 40%.

Няма универсално валидно определение за преждевременната еякулация (ПЕ). Дефинирането на преждевременната еякулация е трудно поради разликата между времето, необходимо на мъжа, за да еякулира и желаното време за продължителност на половия акт.

Някои учени я дефинират като еякулация преди партньоркaта да получи оргазъм, случващо се в повече от половината от половите контакти. Други изследователи смятат, че еякулация може да се смята за преждевременна, ако е настъпила до 2 минути след пенетрацията (проникването във влагалището).

75% от пациентите споделят, че достигат еякулация до 10 минути след пенетрацията. Приема се, че латентно време от пенетрацията до еякулацията (Intravaginal Ejaculation Latency Time) при мъже на възраст 18-30 години е средно 6,5 минути. За преждевременна еякулацията би могла да се смята тази, която настъпва под 1,5 минути след пенетрацията.

Въпреки това е известно, че в немалко случаи мъже, получаващи оргазъм след по-малко от 1,5 минути след пенетрацията, са доволни от представянето си и не смятат, че имат проблем с контрола на изпразването. Такива мъже не би следвало да се диагностицират като имащи ПЕ.

От друга страна, има данни за мъже, достигащи до еякулация след втората минута от пенетрацията, които смятат състоянието си за смущаващо и споделят, че имат занижено самочувствие. В такива случаи трябва да се постави диагнозата преждевременна еякулация.

За безплатна диагностика и лечение на преждевременна еякулация:
Проф. Узунова, уролог, тел.: 0888 355 444 (всеки ден от 08:00 до 10:00 часа).


Вашият коментар

You must be logged in to post a comment.